Tuincentra in grensregio krijgen klappen

Nederlandse tuincentra liggen qua verkoop zo’n 10% voor op vorig jaar. Toch zijn er ook uitzonderingen. Tuincentra in de grensstreek met Duitsland en België hebben het juist moeilijk.

Frank van der Heide van Tuinbranche Nederland zegt dat Nederlandse tuincentra zo’n 10 tot 11 % in de plus zitten ten opzichte van vorig jaar. Vooral de week voor Pasen was volgens hem een ’topweek’. Hij zegt dat in vakblad Tuinzaken.

Grensstreek

Maar die goede cijfers gelden niet voor tuincentra in de grensstreek met met Duitsland; in Oost-Nederland en Limburg zijn volgens hem de zwaarste klappen gevallen. „De Duitse grens is in het weekend dicht en in Zeeland worden toeristen geweerd en mogen Belgen het land niet in.”

Peggy Leurs van Tuincentrum Leurs zegt in hetzelfde vakblad. „Alle drukte in het zuiden van het land – en zeker aan de grens – heeft plaatsgemaakt voor diepe stilte. Zelfs een gevoel van rouw. Mensen worden geweerd aan de grens. Overal zie je politiebusjes staan ter controle en elk uur lopen er wel boa’s binnen om te kijken of het wel goed gaat bij dat altijd megadrukke tuincentrum in Venlo. Maar het is muisstil in de winkel.”

Bron: Tuinzaken

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties