Tuinroos Captain Tom breekt verkooprecords VK

  De Britse rozenkwekerij Harkness Roses krijgt zeer veel bestellingen binnen voor de speciale ‘Captain Tom-roos’ die het bedrijf aanbiedt. De opbrengsten van de felrode tuinroos gaan voor een deel naar de Captain Tom Foundation. Deze stichting zet zich in om eenzaamheid tegen te gaan en ondersteunt het nationale zorgstelsel (NHS) van het Verenigd Koninkrijk.

  De oorlogsveteraan Tom Moore werd vorig jaar razend populair in zijn thuisland. Toen het coronavirus uitbrak, besloot de hoogbejaarde Moore om met zijn rollator rondjes te lopen in zijn tuin, om zo geld in te zamelen voor de NHS. ‘Captain Tom’ werd een bekendheid en haalde een enorm bedrag op. Ook scoorde hij een nummer 1-hit en werd hij geridderd door Queen Elizabeth. Begin dit jaar raakte de veteraan zelf besmet met corona. Op 2 februari is hij hieraan op 100-jarige leeftijd overleden.

  De opbrengsten van de felrode tuinroos gaan voor een deel naar de Captain Tom Foundation.
  Verkooprecords gebroken

  Harkness Roses start in maart met de verkoop van de tuinroos en stelt deze in mei tentoon op de online Chelsea Flower Show. Het Britse vakblad Horticulture Week kondigde de roos al in de tweede week van januari aan. Men schatte toen dat er mogelijk 100.000 exemplaren zouden worden verkocht. Er zijn nu, twee weken voor de verkoop begint, al 150.000 bestellingen binnen bij de Zuid-Engelse rozenkweker, een absoluut record.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties