Tuin en Landschap nieuws Tuinroos wint Proven Winners competitie

Tuinroos wint Proven Winners competitie

0

Een tuinroos heeft de jaarlijkse plantencompetitie Shrub Madness van Proven Winners gewonnen.

De winnaar van Shrub Madness 2020 is Oso Easy Italian Ice (’CHEwnicebell’), een roos die al in 2004 in Engeland is veredeld door Chris Warner, maar pas sinds 2015 op de Amerikaanse markt is onder het merk Proven Winners ColorChoice.

In Shrub Madness strijden 64 geselecteerde heesters van Proven Winners om de titel ’waanzinnigste heester’. Amerikaanse consumenten kunnen via tuincentra en internet stemmen op hun favoriet. De competitie is afgeleid van de Amerikaanse basketball playoffs. Na een voorronde blijven er vier heesters over.

De zogeheten Floral Four waren dit jaar: Oso Easy Italian Ice (roos), Scentara Pura Lilac (Syringa x hyacinthiflora), Double Take Scarlet (Chaenomeles speciosa), Suñorita (roos). Totaal leverde Shrub Madness dit jaar 384.535 stemmen op, bijna 100.000 meer dan vorig jaar toen Tuff Stuff Ah-Ha (Hydrangea serrata) won.

Volgens Spring Meadow Nursery die het heesterprogramma van Proven Winners leidt, is er ’geen betere, kostenefficiënte manier om aandacht te geven aan zoveel planten’ dan via Shrub Madness.

Foto: Spring Meadow Nursery

Arno Engels
Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

Reageer op dit artikel

avatar