Tuinrozen ook als snijrozen uit eigen tuin gebruiken

Wharton Roses demonstreerde op de HTA National Plant Show hoe je tuinrozen van het merk Home Florist ook als snijrozen kunt gebruiken.

In de stand van Wharton Roses gaf Pip Bensley doorlopend demonstraties aan de beursbezoekers, dat zijn op de HTA National Plant Show altijd vooral eigenaren, inkopers en medewerkers van tuincentra in het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Bensley was zelf voorheen hoofdinkoper bij Hillier Garden Centres en legt zich nu toe op snijbloemen uit eigen tuin. ’Cut your own’ is een Britse trend die vorig jaar een extra zet kreeg dankzij het koninklijk huwelijk van prins Harry en Meghan: bloemen uit de tuin van Kensington Palace waren in de huwelijksdecoraties verwerkt.

Wharton Roses speelde slim in op die trend door vorig jaar Home Florist te introduceren, ’thuisbloemist’. Het merk bestaat uit rozen van Noack, de Duitse veredelaar achter onder andere de wereldwijd succesvolle Flower Carpet-rozen. „Dan weet je dat ook de rozen van Home Florist goed zijn”, legde Paul Wharton op de HTA National Plant Show uit.

Het sortiment van Wharton, die elk jaar 1,5 miljoen struik- en stamrozen oculeert en deels afkweekt in pot, omvat licentierassen „van alle veredelaars; sommigen groeien goed in het veld, anderen goed in pot.” Noack heeft de rozen van Home Florist geselecteerd op geur, gezondheid, uiteraard ook op bloei en daarnaast de takken op stevigheid. „Het sterke takken om bijvoorbeeld arrangementen mee te maken”, aldus Wharton, „en na het snijden kun je er thuis minstens een week van genieten.”

Onder Home Florist vallen vier rozen uit de Timeless-serie: Cream, Charisma, Pink en Purple. Wharton en Noack bekijken momenteel nog welke andere kleuren eraan toe te voegen zijn, aldus de Britse rozenkweker. „We werken heel nauw samen, ook in de marketing. Home Florist is ons ontwerp; Noack heeft alles goedgekeurd.” Wharton verkoopt de rozen in 4 l-container (bedoeld voor aanplant) en in 3 l-container (voor bijvoorbeeld een terras).

Na de HTA National Plant Show zal Bensley ook op Britse tuincentra demonstraties geven met Home Florist-rozen: aan consumenten waarvoor ze uiteindelijk zijn bestemd. Bensley is niet alleen een bekende in de Britse handelsketen, maar ook onder Britse tuinliefhebbers. Ze komt geregeld op BBC Radio om vragen over tuinplanten en bloemen uit de tuin te beantwoorden, geeft workshops daarover, arrangeert en jureert op de fameuze RHS Chelsea Flower Show in Londen. „Je kunt zoveel doen met bloemen uit je tuin”, zei ze bij Wharton. „Zeker met rozen, want die bloeien de hele zomer door. Dat doen andere planten niet.”

Dit artikel verder lezen?

Uw voordelen

  • Waardevolle vakinformatie in de boomkwekerij en vaste planten
  • Profiteer van onze aanbiedingen en ervaar De Boomkwekerij
  • Tweewekelijks ons digitale magazine in je e-mail en/of
  • Ontvang elke twee weken het tijdschrift De Boomkwekerij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties