Tulpenboom Boom van het Jaar 2019

De tulpenboom of Liriodendron tulipifera is overtuigend winnaar geworden van de verkiezing Boom van het Jaar 2019. Dit is bekend gemaakt op de kennisdag van LTO Bomen en Vaste planten in Ede.

Voor 2019 is het thema ’Schaduwgevende Bomen’. Omdat de zomers warmer worden en er in de steden steeds meer behoefte is aan ruimte voor afkoeling en schaduw, leek het de Cultuurgroep Laanbomen goed dit thema te kiezen. De kandidaatbomen moeten gezond groeien, in een groot deel van Europa toepasbaar zijn, en voldoende beschikbaar.

Drie bomen genomineerd

Er zijn ongeveer 30 bomen voorgedragen, waaruit de jury onder leiding van Helma van der Louw, voorzitter van de KVBC, drie bomen genomineerd heeft. Naast de tulpenboom waren dat Alnus x spaethii ’Spaeth’ en Catalpa bignonioides.

Via de websites van De Boomkwekerij en Tuin en Landschap kon worden gestemd voor de Boom van het Jaar. De tulpenboom kreeg 61% van de stemmen, de els 23% en de trompetboom 16%.

Van de winnaar en de genomineerden zal een poster gemaakt worden, die in het voorjaar uit gaat komen en via de vakbladen verspreid wordt.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties