De Boomkwekerij Markt Twee keer Boskoop-promotie: oorsprongslabel From Boskoop én Good Roots

Twee keer Boskoop-promotie: oorsprongslabel From Boskoop én Good Roots

0

Tijdens de voorjaarsbeurs van Groen-Direkt zagen twee initiatieven het licht die Boskoop als productiegebied extra onder de aandacht moeten brengen: het oorsprongslabel From Boskoop én Good Roots.

Het oorsprongslabel From Boskoop is een label dat door alle kwekers in de Greenport Boskoop mag worden gevoerd. Door dit label te gebruiken op pot, hoes of website kan een kweker laten zien dat de betreffende producten zijn gekweekt in deze boomteeltregio. Mede-initiatiefnemer Carla Prins-Laban, programmamanager van Stichting Greenport Regio Boskoop, riep de aanwezige kwekers op om gebruik te maken van het oorsprongslabel: „Meld je aan. Boskoop is een krachtig cluster en dat willen we met dit oorsprongslabel onder de aandacht brengen.”

Het label From Boskoop is ontwikkeld om het algemeen belang van een ieder die Boskoop als boomkwekerijgebied een warm hart toedraagt te dienen en is ontstaan op initiatief van de Kamer van Koophandel Alphen aan den Rijn, Citymarketing Alphen aan den Rijn, Bob Hoogendijk van Hoogeveen Plants, Cor van Gelderen van Plantentuin Esveld en Carla Prins-Laban namens Greenport Regio Boskoop. Zij vormen ook de ’kerngroep’ die toeziet op het juiste gebruik van het label.

Cor van Gelderen van Plantentuin Esvels presenteert oorsprongslabel From Boskoop.

Good Roots

Naast het label From Boskoop zag ook Good Roots tijdens de voorjaarsbeurs van Groen-Direkt het levenslicht. Onder Good Roots komen traditionele Boskoopse heesters op de markt. Op een eerste sortimentslijst staan producten als Magnolia ’George Henry Kern’ en Cornus kousa ’Scarlet Fire’. Alle producten die onder Good Roots op de markt komen zijn gekeurd door de KVBC.

Good Roots is ontstaan op initiatief van Hoogeveen Plants. Opvallend, want zij kweken zelf geen traditionele heesters. „Ik doe dit vooral als liefhebber van het traditionele sortiment”, zegt Bob Hoogerdijk van Hoogeveen Plants. „Maar natuurlijk zijn wij er als bedrijf ook bij gebaat als het goed gaat met de hele regio Boskoop.”

Tijdens de Groen-Direkt voorjaarsbeurs showen kwekers Good Roots.

Negen kwekers hebben zich verbonden aan Good Roots en brengen vanaf dit voorjaar een deel van hun sortiment onder deze naam op de markt. Deze producten dragen niet alleen de merknaam Good Roots, maar worden eveneens voorzien van het label ’From Boskoop’.

Om de introductie kracht bij te zetten zongen Die Gouwe Sanghers op de beursvloer bij Groen-Direkt het Boskoops volkslied.

 

Ron Barendse
Ron Barendse is sinds 2009 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij schrijft onder andere over markt & afzet en personeel & organisatie.

Reageer op dit artikel

avatar