Twee nieuwe insecticiden toegelaten in de boomkwekerij

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft aan twee nieuwe insecticiden een toelating verleent in de boomkwekerij en vaste planten, zo maakte zij in haar vergadering eind april bekend.

Requiem Prime op basis van de werkzame stof Terpenoid blended QRD 460 is als insecticide onder andere toegelaten in boomkwekerijgewassen en vaste planten. Het insecten- en mijtenbestrijdingsmiddel Batavia op basis van de werkzame stof spirotramat is  toegelaten in de bedekte teelt van vaste planten en boomkwekerijgewassen.

Na herregistratie is de toelating van Wopro Spintack in de onbedekte teelt van boomkwekerijgewassen komen te vervallen. De toelating in de bedekte teelt van boomkwekerijgewassen en vaste planten is gebleven.

Het Ctgb heeft in haar vergadering van eind april tevens officieel bekend gemaakt dat de toelating van Basta en Finale zijn teruggetrokken. Toelatingen voor beide herbiciden komen per 31 juli 2018 te vervallen. De uiterste aflevertermijn is op 31 januari 2019 gezet, het opgebruiktermijn op 31 januari 2020.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties