‘Uitdragen dat we duurzaam zijn is nu de uitdaging’

  „Er staat hier iets waar ik trots op ben.” Bij de opening van de vakbeurs GrootGroenPlus complimenteerde beursvoorzitter David Bömer de beursdeelnemers voor hun presentaties. In Zundert is dezer dagen te zien wat de boomkwekerijsector zoal vermag.

  De kwekers zijn goed in het laten zien van de producten die ze aanbieden. Ze doen dat met passie en speels gemak , vatte Bömer samen. En dat kan het schokkend zijn om te ervaren dat de buitenwereld er of helemaal geen weet van heeft of juist een negatieve kijk op de sector heeft. „Rij eens door het dorp met een spuittank en let er dan eens op hoe mensen reageren”, schilderde de beursvoorzitter. Dan kan het zo zijn dat de beroepsgroep zijn best doet steeds minder middelen te gebruiken en alternatieven voor chemie te vinden, dat wil niet zeggen dat de burgers dat weten.

  „Uitdragen is nu de uitdaging waar we voor staan”, is de conclusie van Bömer. De kwekers moeten meer laten zien wat ze doen, niet alleen die mooie producten, maar ook hoe ze werken en hoe ze hun best doen duurzaam te produceren. „Op naar een boomkwekerijsector die duurzaam werkt en vol trots complimenten in ontvangst neemt.”

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties