Uitstel van betaling waterschapsbelasting voor ondernemers

Als ondernemers de waterschapsbelasting niet kunnen betalen vanwege de coronacrisis, krijgen ze uitstel. Dat hebben de Unie van Waterschappen, MKB-Nederland en VNO-NCW bekendgemaakt.

Verschillende waterschappen zetten de invordering van belastingen helemaal stil en betalen facturen direct, ruim voor de vervaldatum. Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland: „Wij spreken met iedereen om te kijken wat we met elkaar kunnen doen om ondernemers een steuntje in de rug te geven nu het geld veel ondernemingen hard uitloopt, terwijl er niks binnenkomt.”

Ondernemers verdienen steun

Rogier van der Sande, voorzitter van de Unie van Waterschappen: „Ondernemers verdienen onze steun in deze moeilijke tijd. Ook omdat veel ondernemers van groot belang zijn voor de uitvoering van de cruciale taken van de waterschappen: waterveiligheid, voldoende water en zeker ook het zuiveren van water. Naast uitstel van betaling van waterschapsbelasting en het sneller betalen van rekeningen, is misschien wel het belangrijkste dat al het werk zoveel mogelijk doorgaat.”

Maatregelen

De meest voorkomende maatregelen van de waterschappen zijn:

-Er wordt coulant omgegaan met verzoeken om uitstel van betaling. Ondernemers en zzp-ers die aangeven dat ze hun belastingaanslag als gevolg van de crisis niet op tijd kunnen betalen, krijgen bij de meeste waterschappen uitstel van betaling en hoeven de aanslag voorlopig dus niet te betalen. Het uitstel geldt voorlopig voor bepaalde tijd, meestal voor een periode van 3 tot 6 maanden vanaf nu.

-Er worden ook soepele betalingsregelingen getroffen. De opgelegde aanslag wordt dan wel betaald, maar dat kan in een langere periode.

-Veel waterschappen betalen facturen sneller, ruim voor de vervaldatum. Daarnaast vindt al het beheer en onderhoud, de uitvoering van projecten en de voorbereiding van nieuwe projecten zoveel als mogelijk doorgang.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties