Ultieme poging VBW om bloemenwinkels open te houden

  VBW heeft namens diverse partijen in de bloemenbranche maandagmiddag 14 december een brandbrief gestuurd naar ‘Den Haag’ om bloemisten uit de voorgenomen lockdown te kunnen houden. ‘Het is een ultieme poging om de algehele sluiting van bloemenwinkels te voorkomen’, aldus VBW-directeur Marco Maasse.

  In de brief, gericht aan premier Rutte en de minister Wiebes en Schouten, spreekt de brancheorganisatie haar begrip uit voor een bredere lockdown, maar vraagt zij ook begrip voor de situatie van de sierteeltketen en bloemendetailhandel in Nederland in het bijzonder. ‘Bloemen en planten vervullen in het algemeen, maar nu in de waarschijnlijk komende lockdownperiode in het bijzonder een bijzondere en onmisbare rol in ieders persoonlijke situatie. Met minder en geen persoonlijk contact kunnen bloemen en planten de persoonlijke boodschap van troost en nabijheid overbrengen. Om maar niet te spreken over de invulling van uitvaarten die in de komende tijd ook onpersoonlijk moeten plaatsvinden, is het van het grootste belang dat bloemen en planten deze boodschap kunnen overbrengen. Daarbij zijn de bloemenwinkels dermate kleinschalig dat een veilige winkelvoering te garanderen is. Wij doen daarom een zeer dringend beroep op u om in ieder geval voor deze twee belangrijkste (omzet)weken van het jaar, maar ook in structurele zin, algehele sluiting van de bloemenwinkels te voorkomen.’

  De brief is ondertekend door Marco Maasse van VBW, maar hij spreekt ook namens de ketenpartners Fleurop, Plantion, Royal FloraHolland en VGB.

  Inmiddels is duidelijk dat winkels buiten voor kerstbomen en bloemenverkoop, staan op de lijst met die de Rijksoverheid heeft gepubliceerd van winkels en voorzieningen die open kunnen blijven in de nieuwe lockdown.

  Bron: VBW | Foto: Shutterstock

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties