Update: ook geen bloemen en planten in Franse supermarkten

Franse retailers moeten stoppen met de verkoop van bloemen en planten. Niet-essentiële producten mogen niet verkocht worden. Dit werd zondagavond bekend gemaakt door de Franse regering. Bestellingen die klaar stonden, konden maandagochtend niet worden uitgeleverd.

Dat de Franse retailers geen bloemen en planten meer mogen verkopen, kwam voor de handel als een verrassing. Grote orders die op de rol stonden, gingen maandag opeens niet meer door.  „We hebben hier bijvoorbeeld 80.000 rozen klaar staan voor de Carrefour en die kunnen niet weg. Die proberen we bij andere klanten onder de brengen. Het zou beter zijn als ze partijen nog een week de tijd geven. Dan kan de keten in ieder geval nog leeg”, vindt Tom Vermeer van Xpol.

Verschillende partijen in de sector hebben te maken met orders die zijn afgeblazen. Ook bij Bouquetnet zijn de leveringen op Frankrijk gestopt. Op andere landen lopen de retailorders nog wel door. Peter Janmaat: „We moeten de situatie afwachten, elke dag verandert de situatie.”

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties