Van den Berk richt Brits bedrijf op

Van den Berk Boomkwekerijen heeft in het Verenigd Koninkrijk een bedrijf opgericht vanwege de Brexit.

Het is nog altijd onzeker of het VK op 31 oktober de EU gaat verlaten, en onder welke voorwaarden dat gaat gebeuren. Van den Berk Boomkwekerijen heeft zich de afgelopen jaren voorbereid op een no-deal-Brexit onder het mom ’hope for the best, prepare for the worst’. „De Britse markt is heel belangrijk voor ons”, zegt directeur Pieter van den Berk, „en we willen dat onze bomen ook na de Brexit naar onze Britse klanten kunnen gaan.”

Aanmeldingsprocedure import via Brits bedrijf

Van den Berk heeft uitgezocht hoe de Britse import het best zou kunnen doorgaan: met de oprichting van een Brits bedrijf. Dat is nu gerealiseerd met Van den Berk UK Limited, gevestigd in Peterborough (Cambridgeshire). „We zijn er een tijd mee bezig geweest, want er komt best veel kijken om een limited in het VK te kunnen opzetten.”

Na de Brexit zal de export op het VK wel blijven doorgaan, maar niet meer zo makkelijk omdat het VK dan een derde land is. Voordeel van het Britse bedrijf is dat Van den Berk de aanmeldingsprocedure voor import dan via die limited kan doorlopen. „Zodat we zelf in het VK kunnen importeren en we onze Britse klanten rechtstreeks kunnen blijven beleveren.”

Misschien komt er toch nog een Brexit-deal tussen het VK en de EU, aldus Van den Berk, waardoor de oprichting van het Britse bedrijf niet nodig zou zijn geweest. „Maar dat risico hebben we niet willen lopen.”

Foto: Van den Berk, Sint-Oedenrode

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties