Van der Louw nieuwe voorzitter KVBC

  Helma van der Louw is tijdens de ledenvergadering van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen benoemd tot nieuwe voorziter. Zij volgt Dick Nieuwesteeg op en is daarmee de eerste vrouwelijke voorzitter van de vereniging.

  Nieuwesteeg, die dit jaar 70 jaar wordt, noemde dit het juiste moment om af te treden. Nieuwesteeg heeft zich altijd met veel bevlogenheid ingezet voor de KVBC, waarbij hij zich onder andere met meer dan 100% inzette voor het behoud van Sortimentstuin Harry van de Laar.

  Van der Louw hoopt met dezelfde passie en bevlogenheid als haar voorganger een positieve bijdrage te leveren aan verdere ontwikkeling en groei van de KVBC.

  Evi beste noviteit 2016

  Tijdens de ledenvergadering werd ook de beste noviteit van 2016 gekozen door de aanwezige leden. Hamamelis intermedia ’Evi’ van Wim van der Werff kreeg deze titel.

  Deze oranjegeel bloeiende Hamamelis met een roodbruin hart, heeft een wat latere bloeitijd waardoor het een aanwinst is voor het sortiment omdat hiermee de handel verlengd wordt. De andere twee genomineerden waren Astilbe ‘Chocolate Cherry’ (Mighty) en Gaultheria procumbens ‘SpecGP11’ (Gaulthier Pearl).