’Veel Duitse hoveniers raden Buxus af’

Volgens ImmoCompact, een digitaal vakblad voor vastgoedeigenaren, raden veel Duitse hoveniers hun klanten af om Buxus te gebruiken. Cylindrocladium en buxusmot zouden hiervoor de reden zijn.

Het vastgoedmagazine spreekt op 7 maart van twee ’uitdagingen’ die sinds een paar jaar over het land trekken: Cylindrocladium zou in heel Duitsland een probleem zijn en de buxusmot in veel regio’s. Bestrijdingsmethoden zouden volgens ImmoCompact te complex zijn, waardoor vaak alleen vervanging van alle Buxus een oplossing is. Ook zouden tuincentra steeds minder Buxus verkopen. Bronnen waarop het blad zich baseert worden niet genoemd.

Drie alternatieven voor Buxus worden in het artikel beschreven: Ilex crenata, Bloombux (Rhododendron micranthum) en Taxus baccata.

Verder worden ook Ligustrum vulgare en Lonicera nitida als alternatieven genoemd.

Afzetprobleem?

Volgens dit artikel kampt Buxus dus nog altijd met afzetproblemen. Maar hoe groot zijn die problemen eigenlijk? Op 20 april organiseert vakblad De Boomkwekerij in Hazerswoude-Dorp een Buxuscafé waarbij een antwoord wordt gezocht op deze vraag. Een aantal vooraanstaande sprekers vertelt over hun ervaring met de afzet van Buxus in de ons omringende landen.

Kijk hier voor meer informatie over het Buxuscafé.