De vier eigenaren van Xclusive Young Plants bv

Xclusive Young Plants is ongeveer twee jaar operationeel. We zijn dus een jong bedrijf en hebben nog veel te leren. Gelukkig run ik het niet alleen en heb ik nog drie partners.
Alle vier zijn we inmiddels operationeel actief en ieder heeft zijn specifieke taak en achtergrond. We zijn totaal verschillend, maar hebben elkaar helemaal gevonden als het gaat om het produceren van stek in Uganda.

Het klimaat in Uganda is uiterst geschikt om het hele jaar verse, groeikrachtige en betaalbare stekken  te produceren. Zowel de kweker in Nederland als de werknemer in Uganda plukken de vruchten van deze business.  En hoe mooi is het als je met commerciële handel van stekkies zoveel kan betekenen voor een groep mensen in een ontwikkelingsland als Uganda.

Peter Benders is de man die inmiddels alweer ruim  20 jaar in dit land actief is met het produceren van stek. Hij is de Managing Director van de ’Xclusive Farm’.  De farm is een kwekerij waar een aantal verschillende bedrijven samen actief zijn en daardoor kosten besparen. Peter begon als jonkie bij Royal van Zanten, werd productiedirecteur buitenland en na ruim 10 jaar begon hij voor zichzelf in Uganda. Als ’Young Plants’ zijn wij dus onderdeel van de farm en wij kopen ons gestaag bij Peter zijn bedrijf op de farm in als Xclusive Cuttings (U) Ltd.  Peter is analytisch, strategisch en kan goed rekenen als het om productiecijfers gaat. Deze eigenschappen, maar zeer zeker ook zijn ervaring in Uganda, zijn de toegevoegde waarde van Peter.

Hans van Eijzeren is onze teeltman die iedere maand ongeveer tien dagen in Uganda is om ons te ondersteunen bij teelttechnische- en technische zaken. In Nederland is hij actief met toeleveranciers en klanten. Na 25 jaar Kalanchoë te hebben geteeld in Nederland begon hij 10 jaar terug  samen met Peter de productie van Kalanchoë-stekken op de farm in Uganda. Hans’ netwerk in combinatie met zijn teeltervaring en gevoel voor techniek maken hem tot een gewaardeerd collega.

Ard Mulder is ruim 30 jaar actief in de boomkwekerij zowel in de productie als commercieel.  Zijn taak is verkoop en relatiebeheer. Hij moet uitzoeken welke producten commercieel interessant zijn voor ons en voor wie wij die het beste kunnen produceren. Hij heeft net als Hans een groot netwerk en relatiebeheer en omgaan met klanten is echt zijn ding. Ard is sinds 1 juni mede-eigenaar van Xclusive Young Plants. Hij heeft de dagelijkse leiding in Nederland en werkt daarbij samen met Ans de Jong en Anja Tamis.

Uiteindelijk ben ik als de jongste van het stel verantwoordelijk voor alle dagelijkse operationele zaken op het bedrijf  van ’Young Plants’ in Uganda. Het aansturen en opleiden van personeel, de productie en de planning zijn mijn dagelijkse bezigheden. Organiseren en communiceren zijn mijn belangrijkste taken en als ik twijfel…dan heb ik drie kanjers van partners die altijd wel een oplossing paraat hebben.

Kortom, ons jonge bedrijf Xclusive Young Plants heeft een gezonde mix van genen

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties