VK en Duitsland verlengen lockdown


Engeland gaat opnieuw in lockdown, tot half februari. De Britse premier Johnson kondigde de verscherpte maatregelen maandag aan in een televisietoespraak. Het aantal nieuwe besmettingen door de gemuteerde versie steeg de afgelopen dagen.

Alle niet-essentiële winkels zijn gesloten in het Verenigd Koninkrijk. Een eventuele versoepeling treedt pas op 22 februari in werking. Tuincentra blijven voor het overgrote deel open. Van tuincentrumketen Dobbies zijn de winkels in Engeland open, in Wales en Schotland beperkt open en in Noord-Ierland dicht. De Garden Centre Group meldt op haar site dat de winkels van deze keten in Engeland open zijn, maar dat de vestiging in Wales gesloten is.

Duitsland verlengt lockdown

Duitsland verlengt de lockdown tot 31 januari omdat het aantal besmettingen hier eveneens niet daalt. Bloemenwinkels, bouwmarkten en tuincentra (niet essentiële zaken) zijn sinds 16 december in bijna alle deelstaten gesloten. Van tuincentrumketen Dehner zijn bijvoorbeeld alle winkels gesloten. Klanten kunnen wel online bestellen, maar kunnen de producten niet zelf in de winkel ophalen. In de deelstaat Noordrijn-Westfalen waren tuincentra tot nu toe nog wel (beperkt) open. Nog niet duidelijk is of de nieuwe lockdown voor een ander beleid zorgt in deze deelstaat.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties