Vlog

  Nadat ik op de link heb geklikt start het filmpje. Ik zie vijf mannen keurig in het pak wat staan te keuvelen in een park. Zo te zien is de meeting net afgelopen en snuiven ze eens wat anders dan vergaderlucht. En waar kan je dat beter doen dan in een park? Goede keuze.

  Uit het groepje van vijf maken drie mannen zich los en komen op de camera af. De ‘voorman’ – dat denk ik tenminste, ik ken hem verder niet – begint te praten. Zijn stem is schokkerig, het draadje van zijn microfoon loopt over zijn blouse naar boven. Het lijkt alsof er iemand naast de cameraman staat, want af en toe gaan zijn ogen schichtig naar links om te kijken of de persvoorlichter instemmend knikt over wat hij zegt. Dat het een persvoorlichter is weet ik natuurlijk niet zeker, dat vul ik zelf in.

  Ik word afgeleid door de twee mannen die achter zijn gebleven. Ik weet het, ze doen niks, maar waarom zijn ze dan blijven staan? Dit is duidelijk een presentatie, een vlog, wat is de functie van die twee? En waarom hebben ze hun jasje nog aan? Ik zie bomen nog vol in blad, als het dit jaar is opgenomen, dan moet het bloedheet zijn geweest. Waarom dan in vredesnaam een jasje?

  Ah, het groepje is weer compleet en maakt een wandelingetje. Daarna komt nummer 2 aan het woord. Hij praat wat makkelijker, maar wat hij uitspreekt heeft eerst op papier gestaan, dat weet ik zeker. Het is schrijftaal, geen spreektaal. Door naar nummer 3. Die heeft het vaker gedaan, het vloeit wat beter. Zijn handen bewegen nog wat onhandig, en hij heeft ze wat hoog. Maar ja, anders komen ze ook niet in beeld natuurlijk.

  De mannen lopen nu ontspannen het beeld uit. Het filmpje is afgelopen. De vlog is voorbij. Ik heb er heel ongemakkelijk naar gekeken. Waar ging het eigenlijk over? Ah, de titel verraad het. Dit was een bomenvlog van de Rabobank. En ze gaan binnenkort hun visie presenteren. Een visie op de boomkwekerij en vasteplantenteelt.

  Lieve Rabobank en lieve boomkwekers. Mijn visie? Doe waar je het allerbeste in bent. En doe dat met de grootst mogelijke liefde. En als vloggen je niet ligt? Het hoeft niet perse hè?

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties