Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends VNO-NCW: ’Risico op chaotische Brexit blijft levensgroot’

  VNO-NCW: ’Risico op chaotische Brexit blijft levensgroot’

  0

  „Ondanks het vorige week bereikte overgangsakkoord tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk (VK) blijft het risico op een chaotische Brexit levensgroot”, stelde VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer vandaag tijdens een Brexit-forum in Den Haag . „We moeten oppassen dat Nederlandse ondernemers zich niet in slaap laten sussen.”

  Foto: Julius Schrank

  VNO-NCW en MKB-Nederland houden vandaag, samen met de Netherlands British Chamber of Commerce en het ministerie van Buitenlandse Zaken, een forum voor ondernemers over de Brexit. De Boer zei tijdens de bijeenkomst blij te zijn met het overgangsakkoord tussen de EU en het VK voor de periode tot eind 2020. Toch is de voorbereidingstijd die ondernemers daarmee krijgen volgens hem te kort. „Ondernemers hebben eind 2019 al zekerheid nodig over de definitieve handelsafspraken. Dat zie ik niet gebeuren, gelet op de grote interne spanningen in het VK. In zo’n korte tijd is ook nog nooit een compleet nieuwe handelsrelatie opgetuigd.”

  Douane
  De Nederlandse douane moet volgens De Boer met de Britten in overleg over een zo soepel mogelijk handelsverkeer na 2020. „Ferry’s moeten niet hoeven wachten op vrachtwagens. Files in de Rotterdamse havens moeten we vermijden. Nederland moet de gateway naar de EU én het VK blijven.”

  Hulp bij Brexit
  De Boer roept ondernemers op bij hun voorbereiding gebruik te maken van de website hulpbijbrexit. Ook komt er de komende maanden een campagne ’Hulp bij Brexit on tour’ langs in verschillende regio’s.

  Reageer op dit artikel

  avatar