Voorjaarsbeurs Groen-Direkt plust 18%

Groen-Direkt spreekt van een vliegende start van het tuinseizoen. De verkooporganisatie verkocht tijdens haar Voorjaarsbeurs 18% meer dan tijdens de Voorjaarsbeurs van vorig jaar.

Groen-Direkt heeft tijdens haar Voorjaarsbeurs 18% meer omgezet dan tijdens de voorjaarsbeurs vorig jaar. Deze omzet werd gerealiseerd door een stijging van het aantal kopers met 10%. Dat betekent dat de gemiddelde omzetgrootte ten opzichte van vorig jaar is toegenomen. Gert Koert, mede-directeur van Groen-Direkt, spreekt van een geweldige eerste dag. De tweede dag was volgens hem, net als andere jaren, een stuk rustiger.

Halve lagen
Klanten konden tijdens de beurs voor het eerst ook halve lagen bestellen. De afzetorganisaties speelt daarmee in op de wens van klanten om flexibeler in te kopen. Voor sommige klanten is een hele laag van een exclusief product soms al te veel en dat geldt volgens Koert ook voor sommige artikelen met een beperkte houdbaarheid. „Het bestellen van halve lagen is door klanten erg positief ontvangen. Uiteindelijk vormde dit 12% van onze beursomzet.”

Uit heel Europa
Koert noemt het koperspubliek goed gevarieerd. „De kopers kwamen uit heel Europa. Van handel tot aanleg, van bouwmarkt tot tuincentra. Door de warme winter waren klanten uit Oost-Europa en Scandinavië in verhouding misschien wat eerder ontwaakt dan andere jaren.”
Onder hen leeft volgens Koert wel de angst dat er nog een vorstperiode kan komen. „Door de warme winter zijn een aantal artikelen verder dan normaal en daarvoor is het te hopen dat we geen strenge vorst meer krijgen. Voor klanten is de angst voor nachtvorst een reden om een flink deel van de orders op afroep te bestellen of op een latere leverdatum te zetten. Koert zegt verder dat naast de verkoop van visueel aantrekkelijke tuinplanten, dit jaar ook meer vraag was naar de meer traditionele boomkwekerijproducten.