De Boomkwekerij Nieuws Wageningen beproeft autonome werktuigendrager Robotti

Wageningen beproeft autonome werktuigendrager Robotti

0

Wageningen University & Research is op proefvelden in Lelystad begonnen met de inzet van de Robotti. Deze autonome werktuigendrager is in Denemarken ontwikkeld.

Op de open dag van Abemec, 22 maart in Veghel, was de Robotti voor het eerst in Nederland te zien. Daar werd bekend dat ook Wageningen, na de Universiteit van Gent, deze robot heeft gekocht voor praktijkonderzoek.

Wageningen gaat de Robotti inzetten bij het monitoren van gewassen in combinatie met vaste rijpaden (ook wel controlled traffic farming genoemd). De Deense robot is uitgerust met een gps- en een camerasysteem. Lees meer over deze en andere robots in De Boomkwekerij 8.

Onderzoekers van Wageningen zullen de Robotti ook voor het vakpubliek demonsteren: op de Dag Onkruid op 28 mei in Valthermond, de Biovelddag op 20 juni in Lelystad en de BIOinspiratieDAG op 4 juli in Vredepeel.

Foto: Wageningen UR

Arno Engels
Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

Reageer op dit artikel

avatar