‘We versnipperden zo’n 700.000 carthamussen’

  Nederlandse kwekers met een vestiging in het buitenland ondervinden ook daar al lange tijd hinder van corona. Eijco Flowers in Pijnacker ondersteunt de Portugese kwekerij van Cor van Eijk in Quelfes met verkoop en andere activiteiten in Nederland. „We kozen ervoor om zo’n 700.000 carthamussen te versnipperen”, vertelt Bianca van Eijk deze week in de Bloemisterij.

  Corona had op de Portugese kwekerij met name veel impact op transport en prijsvorming. Kortere lengtes agapanthus werden niet afgestuurd.

  Bianca: „Ook hadden we een test staan met carthamus. Toen er veel doordraaide op de Nederlandse veiling was, zaten we hier volop in. Omdat het voor ons een nieuw product was, hadden we hier nog niet echt een markt in opgebouwd. We hebben er uiteindelijk voor gekozen om zo’n 700.000 stuks te versnipperen, omdat het onzeker was of het rendabel was om ze af te sturen.”

  Naast Bianca delen Dennis Molenaar van Molenaar Agriculture, Marc Rutgrink van Amazing Astilbe, René van Eijk van Orchideeënkwekerij René van Eijk en Peter Penning van Penning Freesia hun ervaringen in het digitale magazine van de Bloemisterij.

  Wat ervaren kwekers met teelten in Portugal, Spanje, Italië, Marokko en Frankrijk? In het digitale magazine van de Bloemisterij lees je hier de ervaringen.

   

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties