Webshophovenier Gardini.nl wint STIP 2016

Gardini.nl heeft 16 februari de Studieclub Innovatie Prijs 2016 gewonnen. „Met één klik alles voor je tuin aanschaffen is wat consumenten willen”, aldus het juryrapport.

Tijdens het Kwekerscafé van Studieclub Boskoop in Flora Boskoop werd dinsdagavond de winnaar bekendgemaakt van de Studieclub Innovatieprijs (STIP) 2016. De drie genomineerden zaten qua uitslag dicht bij elkaar maar Gardini.nl ging uiteindelijk met de STIP 2016 naar huis.

Van groen tot parasol
„Webshops met planten zijn er al, maar Gardini.nl gaat verder”, aldus het juryrapport. „Via één klik is een complete tuin aan te schaffen; van groen, parasol, tuinmeubelen tot grondwerk. Gardini.nl zorgt voor beleving op het web die zeker jongeren over de streep trekt om weer mooie tuinen aan te leggen. Voeg hierbij de kennis en kunde van kwekers binnen de Greenport Boskoop waarmee Gardini.nl samenwerkt, transporteurs voor het logistieke gedeelte en hoveniers voor aanleg en onderhoud, en je hebt een prachtig concept dat smaakt naar meer.”

Genomineerden die naast de STIP 2016 grepen zijn Karls tuintje en het project Blij met de bij.

Van links naar rechts: Danny de Bruyn van De Jong Plant (werkt samen met Gardini.nl), STIP-winnaar Joost Gravendeel van Gardini, William de Bruijn (Blij met de bij) en Karl Grootendorst (Karls Tuintje) Foto: Helma van der Louw