Weddingsector Italië massaal de straat op

  De wedding sector in Italië ging maandagmiddag 26 april massaal de straat op. Ze protesteerde tegen het verbod op grote bruiloften vanwege corona.

  In diverse steden in Italië protesteerden Italianen die financieel afhankelijk zijn van de weddingindustrie tegen het beleid van de overheid. Dat verbiedt al veertien maanden grote bruiloften. De overheid merkt een bruiloft aan als evenement. Daardoor kan een trouwerij maar met een zeer beperkt aantal genodigden plaatsvinden. Het leidt ertoe dat mensen nauwelijks trouwen in Italië.

  Voor de bedrijven in Italië is dit een grote aderlating. De weddingindustrie in Italië is jaarlijks goed voor €7,7 miljard. Zo’n 90.000 bedrijven zijn er direct of indirect bij betrokken. Zo’n 1 miljoen mensen zijn er werkzaam. De Italiaanse trouwsector is een belangrijk afnemer van Nederlandse, rozen, orchideeën, snijhortensia’s en cymbidiums. Het seizoen loopt van half mei tot eind september.

  Kern van het protest, dat georganiseerd werd door Insieme per il wedding, lag in Rome. Voor het Italiaanse parlementsgebouw Piazza Montecitorio demonstreerden Italianen. Ook in veel andere steden was er protest. Organisatoren zijn van mening dat weddings met een protocol veilig kunnen plaatsvinden.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties