Wéér uitstel start Greenport Haaren


Opnieuw heeft de Raad van State de plannen voor de ontwikkeling van Greenport Haaren geblokkeerd. Op 18 maart deed zij hierover een uitspraak. Initiatiefnemers Anne en Martijn van den Brand zijn desondanks nog altijd overtuigd van de komst van het logistiek centrum. „Over een half jaar gaan we starten.”

Al in 2013 kocht Transportbedrijf B.A.M. Vermeer de bedrijfslocatie van de toenmalige boomkwekerij Ton van den Oever in Haaren met het idee hier een logistiek centrum voor boomkwekerijproducten op te zetten. „Het wordt voor ons een nieuwe activiteit”, zei initiatiefnemer Martijn van den Brand van het transportbedrijf uit Biezenmortel in dat jaar. „Onze locatie in Biezenmortel ligt niet zo gunstig voor het verzamelen en verzenden van boomkwekerijproducten. De locatie in Haaren wel, die ligt ideaal langs de rijksweg.”

„Over een half jaar gaan we starten”, zeggen Anne en Martijn van den Brand. (Foto uit 2018: Fotoburo Bolsius)

Omwonenden in geweer

In de jaren na 2013 loopt de ontwikkeling van Greenport Haaren vertraging op. De gemeente Haaren is akkoord met de komst van het logistiek centrum voor boomkwekers, maar omwonenden komen in het geweer. De initiatiefnemers passen de plannen aan en in oktober 2020 kijkt de Raad van State er opnieuw naar. Het duurt tot 18 maart van dit jaar voordat de Raad met haar uitspraak komt.

Op welke punten moeten de initiatiefnemers hun plannen aanpassen? En hoe zien de plannen voor Greenport Haaren eruit?

Lees het volledige artikel in De Boomkwekerij editie 7. Heeft u een digitaal abonnement? Lees dan het complete artikel en meer via mijnboomkwekerij.nl

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties