’Wereld staat op zijn kop; herbezinning op afzetmarkten’

„Februari was een topmaand, met meer vraag dan aanbod”, zegt Jan van Herreweghe, directeur van de Vlaamse boomkwekerscoöperatie Boweco. Maar Brexit en Oost-Europa zorgen voor wijziging in de afzet.

„De wereld staat flink op zijn kop. Als gevolg zijn we ons opnieuw aan het bezinnen op onze afzetmarkten. Boweco is min of meer opgericht om de Engelse markt beter te bedienen. Maar de enorme papiermolen, de regelgeving die om de haverklap verandert en de aanhoudende schaarste, maken dat we daar weinig plezier meer aan beleven. We doen er wat we doen, maar zoeken zeker niet naar meer.”

Jan van Herreweghe, directeur van de Vlaamse boomkwekerscoöperatie Boweco. (Foto: De Boomkwekerij)

„Heel Oost-Europa is nu een mijnenveld. Daar verwachten we dit jaar weinig meer van. Sommige klanten in die regio hebben al geannuleerd, andere geven aan dat ze vrijwel zeker niet gaan afroepen. We proberen de gereserveerde handel voor die klanten nu elders aan te bieden. Dat kost weinig moeite. De schaarste blijft groot, vooral in laanbomen en bloeiende heesters, de vraag is juist sterk.”

Op welke landen gaat Boweco zich vanaf nu meer richten? Wat betekende de vele regenval in het seizoen voor het rooien?

Lees het volledige artikel in De Boomkwekerij editie 5. Heeft u een digitaal abonnement? Lees dan nu al het complete artikel en meer via mijnboomkwekerij.nl

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
20bet
7 maanden geleden

I am currently writing a paper that is very related to your content. I read your article and I have some questions. I would like to ask you. Can you answer me? I’ll keep an eye out for your reply. 20bet

^Inscrieti-va pentru a obtine 100 USDT

Your article helped me a lot, is there any more related content? Thanks!