‘Buxus-museum’ in Raalte geopend

In Raalte gaat een ontwerpbureau een ontmoetingsplek voor bewoners creëren in de wijk Blekkerhoek. Het is de bedoeling dat Buxus hier een belangrijke plek gaat innemen. Om bewoners de gelegenheid te geven om mee te denken hoe de plek er uit moet komen te zien hebben de initiatiefnemers vorige week het Blekker Buxus Museum geopend.

In het museum zijn 200 foto’s te zien wat je met Buxus allemaal kan doen en in welke vormen deze te knippen is. Ook is er veel te zien over de geschiedenis van Buxus. Daarnaast willen de initiatiefnemers lezingen organiseren en wellicht op Buxus-excursie gaan met de bewoners.

Sponsoren
De ontmoetingsplek wordt gerealiseerd op initiatief van de gemeente Raalte en de plaatselijke woningbouwvereniging. Ontwerpbureau Overtreders W. is door de Kunstcommissie van de gemeente uitgekozen om de ontmoetingsplek voor bewoners vorm te geven. Het ontwerpbureau is nog op zoek naar kwekers die willen sponsoren.

Het Blekker Buxus Museum is te vinden aan de Monumentstraat 25 in Raalte en is tot en met september elke donderdag, vrijdag en zaterdag geopend van 12.00 tot 17.00 uur.
Meer informatie: www.overtreders-w.nl