De Boomkwekerij Xylella Xylella-conferentie belicht nieuwste inzichten

Xylella-conferentie belicht nieuwste inzichten

1

Onderzoekers uit de hele wereld komen eind oktober weer bij elkaar vanwege Xylella. Ze zullen dan de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen rond de bacterie presenteren.

Van 29 tot en met 30 oktober vindt er namelijk de tweede Europese conferentie over onderzoek naar Xylella fastidiosa plaats, op het Franse eiland Corsica. De organisatie is in handen van EFSA, de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid, alsmede diverse onderzoeksinstituten.

’Diversiteit maakt controle lastig’

Eind 2017 was de eerste conferentie op het Spaanse Mallorca. Daar onderstreepten onderzoekers hoe lastig het is om Xylella te controleren, omdat de bacterie, zijn vectoren, waardplanten en klimaatomstandigheden zo divers zijn binnen de EU.

Internationaal onderzoek boekt de laatste jaren wel veel vooruitgang. „Dat is indrukwekkend”, zei voorzitter Mike Jeger van het Plant Health Panel (EFSA) na de eerste conferentie. „Maar er is nog veel werk aan de winkel.”

Foto: EPPO

Arno Engels
Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
jan kalverdijk Recent comment authors
nieuwste oudste meest gestemd
jan kalverdijk
Gast
jan kalverdijk

schadelijke bacterie = meldt zich bij te basische omstandigheden
onevenwichtige pH
evenwicht herstellen op natuurlijke manier, 100% natuurlijk
of in stand houden met dragers op touw/doek/kiezelaarde/water
schakel energie adviseur in