De Boomkwekerij Nieuws YouTuber promoot Kom in de Kas met sciencefiction-film

YouTuber promoot Kom in de Kas met sciencefiction-film

0

Vier bedrijven met boomkwekerijproducten doen in april mee aan Kom in de Kas. Het landelijke evenement wordt gepromoot door een YouTuber met een futuristisch ogende campagnefilm.

In de campagnefilm dringt YouTuber Govert Sweep een kas binnen omdat daar buitenaardse experimenten zouden worden uitgevoerd op planten. Sweep is een van de twee YouTubers die in september de Amerikaanse luchtmachtbasis Area 51 probeerde binnen te dringen en daarvoor werd opgepakt.

Met de campagnefilm, de ’kortste Nederlandse sci-fi ooit’, wil de organisatie vooral het innovatieve karakter van de sector uitlichten, waaronder de toepassing van hightech zoals robotisering. ’Je hoeft niet naar plekken als Area 51 te gaan om futuristische technieken van dichtbij te bekijken; je kunt ze ook in de kas zien’, is de boodschap van de organisatie.

De vier bedrijven met boomkwekerijproducten die in het weekend van 4 en 5 april meedoen aan Kom in de Kas, zijn: Kwekerij Bazuin in Eelde (vaste planten en snijbloemen), Harrie Viel Vaste Planten Kwekerij in IJsselmuiden, Kwekerij Almere in Almere (vaste planten en zomerbloeiers) en EuroTree Boomkwekerijen in Horst-Melderslo.

Arno Engels
Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

Reageer op dit artikel

avatar