Ziek

Hey mensjes, Leroy hier weer. Dat is ff geleden hè? Ja, vorige keer had ik zijn vakantiecolumn overgenomen. Daar had ’ie geen klachten op gehad die Coen, dus nu mag ik nog een keer. Hij kan zelf niet, hij ligt ziek te bed, zoals ze dat hier zeggen. We zagen het al aankomen natuurlijk. Hele week snotteren, hoesten, proesten, rooie oogjes (nee, geen rooie drankoogjes, maar van die dikke rode opgezwollen) en nogal witjes.

En dat is dan mooi om te zien hè, voelt ie zich niet zo lekker en dan komen er ineens sinaasappels op de tafel in de kantine. En van die buisjes met van die vitaminen. Haha, te laat Coen, te laat. Je moet zorgen dat je niet ziek wordt: flink bewegen, goed eten, volgens de schijf van vijf, matig met alcohol, enzovoorts, enzovoorts.

Maar ja, ik hoorde hem al weken over die nieuwe verse friet van snackbar de Klomp hier in het dorp. Trouwens, ik had ook al lang gezien dat de bedrijfsfiets weg was; die krijgt af en toe een upgrade als kroegfiets. Wedden dat ’ie ergens vlakbij de achterdeur van zijn woonhuis uitgestald ligt? En dat laatste stuk gebak, precies, jullie raden al wie dat de laatste tijd elke keer naar binnen schoof. Over zijn sportschoenen, die al weer vier weken op kantoor liggen, zeg ik dan liever niks natuurlijk.

Ik snap het wel hoor, maar ja, over zijn plantjes roept ’ie toch wel wat anders. De beste potgrond, gezonde bodembacteriën: hij blijft maar pielen aan een voedingsrecept, zit op een dag wel tien keer aan die klimaatcomputer en tegenwoordig spuit ’ie ook allemaal van die biologische middelen. Plantgezondheid noemt ’ie dat. Want planten moeten gezond blijven.

Een gezonde plant is de goedkoopste plant, dat is een beetje zijn motto. Flink wat compostthee keeps Delphy away, zoiets. Voorkomen is beter dan bestrijden, en zo kan ik nog veel meer bedenken, maar daar is Coen meestal toch veel beter in.

Hey, maar het was me weer aangenaam. Ik moet snel aan de gang, want het moet wel gewoon doorgaan hier natuurlijk. En o ja, Coen kan nogal eigenwijs zijn, dus ik weet niet of ’ie hier iets van leert. Maar anders; ik lust zelf echt alles wat in een fruitmandje zit hè….dus…