Zundertse kweker haalt €1,5 miljoen op

Investeerders van tv-programma Dragons’ Den steken €1,5 miljoen in het bedrijf Tea by Me van de Zundertse kweker Johan Jansen. Zijn winterharde theeplant Camellia sinensis wordt ook als tuin- en kamerplant verkocht in tuincentra.

Er is al bekend dat Jansen met het geld van Dragons’ Den zijn drie hectare met theeplanten in Zundert niet gaat uitbreiden. Onder het motto ’Let’s make tea local’ gaan lokale bedrijven de thee kweken.

Kweker en theeliefhebber Johan Jansen in 2017. (Foto: De Boomkwekerij)

Op dit moment wordt de winterharde thee van Jansen al in België gekweekt. De bedoeling is dat andere landen gaan volgen. Daarnaast gaat Jansen investeren in een salescampagne voor Tea by Me.

Als weelderige groene kamerplant bloeit Camellia sinensis niet. Als tuinplant wel, met mooie witte bloemen in het najaar. De tot -20 ºC winterharde theeplanten worden biologisch geteeld, zodat de consument er zelf thee van kan zetten.

Inspiratie

In 2017 besteedde De Boomkwekerij al uitgebreid aandacht aan Jansens theeproject. Het idee ontstond toen hij in 2007 in theeland China was. Ook zijn opa, tuinder en ook groot theeliefhebber, vormde een grote inspiratie.

Lees meer over het tv-programma Dragons’ Den bij De Ondernemer.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties