’De zekerheid van gezond materiaal wordt belangrijker’

  Naktuinbouw bestaat dit jaar tachtig jaar. Een momentum waarbij de organisatie liever vooruit dan achteruit kijkt. „Als je tachtig jaar bestaat is de verleiding groot om terug te blikken, maar we zitten in een sector die liever vooruitkijkt”, aldus directeur John van Ruiten.

  „We zijn al tachtig jaar bezig met het waarborgen van goed en betrouwbaar teeltmateriaal. En dat wordt alleen maar belangrijker. Het aantal uitdagingen op de wereldmarkt wordt groter. De beoordelingen van vooral fytosanitaire waarborgen worden steeds inhoudelijker. Landen en continenten willen hun eco- en teeltsystemen meer beschermen tegen nieuwe ziekten en plagen. Het aantal voorschriften verandert de laatste jaren razendsnel resulterend in een grotere mate van bescherming, strengere eisen en intensievere beoordelingen”, aldus John van Ruiten. Sinds juni 2021 vormt hij samen Stef Schuijt het directieteam van de kwaliteitsdienst.

  Voor de toekomst wil Naktuinbouw meer gaan werken met erkenningen. Schuijt: „Dat houdt in dat bedrijven zelf meer verantwoordelijk worden voor het uitvoeren, onder officieel toezicht, van werkzaamheden die nu nog door onze keurmeesters en laboratoria worden uitgevoerd.”

  Wat dat betekent leest u in het artikel in De Boomkwekerij 24. Heeft u een digitaal abonnement? Lees dan nu al het complete artikel en meer via mijnboomkwekerij.nl

  Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties