Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends Dreigend tekort aan vrachtvliegtuigen

  Dreigend tekort aan vrachtvliegtuigen

  0

  De komende twintig jaar zijn er wereldwijd zo’n drieduizend nieuwe vrachtvliegtuigen nodig om voldoende capaciteit te bieden aan de sterk stijgende vraag naar vrachtruimte, waaronder ruimte voor bloemen- en plantentransport. Dat meldt Nieuwsblad Transport op basis van een recent rapport van Cargofacts. Het Amerikaanse consultancybureau ging daarbij uit van een jaarlijkse marktgroei van 4%.

  De markt telt nu ongeveer tweeduizend vrachtvliegtuigen, waarvan er nog 250 worden aangedreven door zogeheten turboprops. Circa 75% van die mondiale vrachtvloot moet de komende twintig jaar, gezien zijn leeftijd worden vervangen, stelt Cargofacts. Daarnaast zijn er door de gestegen vraag naar vrachtcapaciteit meer vliegtuigen nodig.

  Foto: Shutterstock

  Vooral het toenemend pakketvervoer heeft extra capaciteit nodig. Daardoor zijn er volgens de consultant tot het jaar 2037 zo’n drieduizend nieuwe vrachtvliegtuigen nodig. Dat komt neer op 150 vrachtvliegtuigen per jaar, waarvan er ongeveer zestig zullen worden ingezet op intercontinentale vluchten.

  Reageer op dit artikel

  avatar