’Duitsland moet een miljoen laanbomen planten’


  Bund deutscher Baumschulen roept Duitse overheden op om een miljoen laanbomen te planten. „Politici moeten nu handelen en actief de uitdagingen van klimaatverandering aangaan”, zegt Helmut Selders, voorzitter van de Duitse kwekersbond.

  De voorzitter reageert op de VN-top die op dit moment plaatsvindt over klimaatverandering. Het perspectief is op de VN-top vooral gericht op de lange termijn, terwijl volgens de voorzitter korte-termijn-maatregelen nodig zijn.

  „Politici moeten nu handelen en actief de uitdagingen van klimaatverandering aangaan. Om steden leefbaar te houden, is een vitale groene infrastructuur nodig. Stadsbomen leveren hier een onmisbare bijdrage aan. De afgelopen zomers hebben ervoor gezorgd dat er een enorme behoefte is aan nieuwe stadsbomen, waaraan snel moet worden voldaan”, aldus Selders op de site van de BdB.

  Bomen gaan eerder verloren

  De kwekersbond constateert dat door de recente uitzonderlijk droge en hete zomers een aantal inheemse soorten sneller afsterft. Alleen al in Berlijn gaan elk jaar tot 20.000 stadsbomen verloren. BdB roept daarom op om tot een programma te komen om een miljoen straatbomen te planten. De kosten hiervoor zouden €1 miljard bedragen.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties