Dümmen Orange komt met nieuwe techniek voor beworteling

  Dümmen Orange komt met een nieuwe technologie voor beworteling. Het sierteeltconcern spreekt hierbij van een revolutionair concept, die ‘een nieuwe industriestandaard voor de vermeerdering zet.’ De techniek wordt echter eerst in Noord-Amerika gelanceerd en komt pas in de loop van volgend jaar in Europa op de markt.

  Dit meldt Dümmen Orange in een verklaring. De technologie, genaamd Basewell, moet bij telers de processen vereenvoudigen, de ruimte optimaliseren en arbeid besparen. Basewell maakt gebruik van een speciaal offshore bewortelingsproces en een strip om kwalitatief hoogstaand stekmateriaal zonder substraat rechtstreeks aan de teler te leveren. De teler kan het stek direct in de eindpot steken, waardoor meer teeltrondes kunnen worden voltooid.

  Volgens Perry Wismans, Hoofd Floriculture Innovation bij Dümmen Orange, gaat dit ‘voor klanten wereldwijd toegang geven tot een verbeterde toeleveringsketen’. Basewell is in twee versies verkrijgbaar: in strips en in afzonderlijke cellen die passen in geautomatiseerde steekmethodes. De stekken in afzonderlijke cellen zijn ook geschikt voor niet-geautomatiseerde bewerking, zo laat het concern weten. waarbij werknemers deze snel met de hand in de eindpot kunnen planten.

  De eerste lancering is gericht op onze Noord-Amerikaanse klantenkring. In 2019 is Basewell™ ook elders beschikbaar, waaronder Europa, zo laat Dümmen Orange weten.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties