Gardenista 2021 zoekt deelnemers voor showtuinen

  Tuinbeurs Gardenista zoekt voor de editie van 2021 ontwerpers en hoveniers die een showtuin willen aanleggen. Het thema van de beurs is Leef in het groen, en staat voor het goede gevoel dat groen geeft.

  Showtuin Arjan Boekel Gardenista
  Vorig jaar ontwierp Arjan Boekel deze showtuin voor tuinbeurs Gardenista.

  Dit jaar ging Gardenista niet door vanwege de coronacrisis. Organisator KMTP/Groei & Bloei verwacht dat de editie die gepland staat voor 26 t/m 30 mei 2021 hoe dan ook door kan gaan. Het festivalterrein op landgoed Den Alerdinck in Laag-Zuthem is dusdanig groot dat het volgens hen mogelijk is om rekening te houden met eventueel beperkende richtlijnen van het RIVM.

  Vergevorderde plannen voor Diabetestuin
  Daarnaast hoopt KMTP/Groei & Bloei dat er weer hoveniers en ontwerpers zijn die op het terrein een showtuin willen aanleggen. Zodat bezoekers van de beurs zich bewust worden van de meerwaarde van het inhuren van een professional. Ontwerper Peter van Dam deed in maart aan het begin van de intelligente lockdown al een oproep aan hoveniers en ontwerpers om voor de editie van 2021 te gaan tekenen. Hijzelf had voor de editie van dit jaar al vergevorderde plannen voor een Diabetestuin.

  Verfraaiing door Harry Pierik
  Tuinevenement Gardenista wil de gehele groene keten vertegenwoordigen. Zo vind je er naast diverse showtuinen ook kwekers die hun assortiment tonen en stijlvolle bloemarrangementen. Daarnaast zijn er volgend jaar diverse fraaie plantenborders op Den Alerdinck te zien die door Harry Pierik speciaal voor Gardenista zijn ontworpen en aangelegd.

  Wanneer u interesse heeft voor het ontwerpen of aanleggen van een tuin, dan kunt u zich aanmelden bij Wilma Walenberg (walenberg@groei.nl).

  Tuinontwerper Harry Pierik plantte eerder dit jaar de rotonde in op landgoed Den Alerdinck, volgend jaar zullen de bezoekers van Gardenista hier een volgroeide border aantreffen.
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties