IPPS houdt jubileumconferentie in regio Zundert

  De International Plant Propagators Society regio Europa houdt in oktober zijn 50e jaarconferentie in regio Zundert. Op het programma staan presentaties over onder andere quarantaine-organismen, ziekteresistente Buxus en datagestuurde teelten. Plus excursies naar kwekerijen.

  Uitvalsbasis van de conferentie getiteld ’Built to adapt’, die van woensdag 10 tot en met vrijdag 12 oktober duurt, is hotel Golden Tulip in Breda.

  Iedere ochtend zijn er diverse presentaties van sprekers uit binnen- en buitenland. Zo gaat Cor Verdouw (Wageningen University & Research) in op datagestuurde teelten. Heinrich Lösing (Duitse onderzoeks- en adviesdienst VuB) presenteert bijvoorbeeld de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van onkruidbestrijding.

  Veredeling resistente Buxus

  Daarnaast geven Karin Visser (NVWA) en Anneke van Dijk (LTO) een Europese update over Xylella en andere q-organismen. En Didier Hermans (Belgische boomkwekerij Herplant) gaat bijvoorbeeld in op veredeling van resistente Buxus.

  Woensdag- en donderdagmiddag zijn er excursies naar bedrijven in de regio Zundert: Special Plant Zundert, Boot & Dart Boomkwekerijen, Ron van Opstal en Florensis.

  Meer informatie over de conferentie en deelname bij IPPS.

  Vorig jaar zomer tourden IPPS-leden vanuit de hele wereld door de Nederlandse sierteelt, waaronder de boom- en rozenkwekerij in Lottum.

  Foto: Arno Engels

   

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties