Kamervragen SP naar aanleiding van subsidieschandaal IKL

  De SP heeft Kamervragen gesteld aan demissionair minister Ollongren van Binnenlandse Zaken naar aanleiding van het subsidieschandaal rond Stichting IKL-Limburg. SP-Kamerlid Renske Leijten wil weten of er bij het ministerie meldingen zijn binnengekomen over omgang met subsidies in Limburg.

  In de brief aan minister Ollongren vraagt Leijten of zij de bestuurlijke situatie in Limburg houdbaar vindt, en of de minister bereid is in te grijpen in het provinciebestuur. Vrijdag stapten twee CDA-gedeputeerden op nadat via publicaties in NRC bekend was geworden dat oud-gedeputeerde voor het CDA Herman Vrehen als directeur van landschapsbeheer IKL subsidies aan zijn eigen bv’s doorspeelde.

  Leijten vraagt de minister of er ook in andere provincies dergelijke integriteitskwesties spelen op deze schaal. Ook vraagt ze of de positie van gouverneur Bovens, eveneens van CDA-huize, nog wel houdbaar is. Eerder kwamen andere CDA-bestuurders in Limburg in opspraak wegens vermeende belangenverstrengeling. Zo loopt er nog een onderzoek naar Ger Koopmans, een van de twee gedeputeerden die vrijdag opstapten.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties