’Risico Xylella wordt onderschat’

  Veel ondernemers in de boomkwekerij vinden dat het risico van Xyllela door de sector wordt onderschat. Op de stelling ’Risico Xylella wordt onderschat’ reageerde van de 49 stemmers 88% met ’ja’.

  „De impact van deze ziekte voor de sector is enorm”, zegt Henk Huibers van Cor Huibers Boomkwekerijen in Opheusden.„Als deze ziekte in een teeltregio gevonden wordt, is dit een catastrofe voor veel bedrijven. Het zou beter zijn als ze voor Xylella dezelfde regels aanhouden die nu voor bacterievuur gelden. Dit zijn leefbare regels die bovendien ook goed controleerbaar zijn.”

  Extra alert

  Caroline Janssen-Michels van boomkwekerij Michels-Classen uit Veulen, zegt: „Xylella is nog steeds een tikkende tijdbom, maar de angsten hiervoor zijn wat meer naar de achtergrond geschoven. De meeste mensen nemen monsters vooraf en zijn extra alert. Wel denk ik dat we met z’n allen uiterst waakzaam moeten blijven!’’

  „Ik ben het eens met deze stelling”, zegt Hans van Strijdhoven van De Kuil Haagplanten in Udenhout: „De impact van de maatregel dat er in een bepaalde straal geen plant- of teeltmateriaal verhandeld mag worden, kan enorm zijn. Zeker in een teeltcentrum zoals Zundert of Boskoop. Je wilt niet ’op slot’ worden gezet als boomkwekerij of exportbedrijf.”

  Lees de volledige Stelling in De Boomkwekerij editie 19. Heeft u een digitaal abonnement? Lees dan nu al het complete artikel en meer via mijnboomkwekerij.nl

  Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties