Almere neemt voorschot op Floriade 2022

  Vrijwel alle woonwijken van Almere krijgen een eigen tulpenveldje. Dit najaar gaan in totaal 200.000 tulpenbollen de Almeerse grond in.

  Samen met leerlingen van de Columbusschool plantten wethouder Tjeerd Herrema en tulpenkweker Wim Klink uit Zeewolde de eerste bollen in het Cascadepark. Daarmee is het startschot gegeven voor de Nationale bollenplantweken van de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB).

  Leerlingen van basisschool Bommelstein en de Loofhut zetten zich op dezelfde dag ook in voor een bloeiend Almere. Samen met gebiedsmanager Mylan Derkink en wethouder Frits Huis plantten zij tulpenbollen in zes verschillende kleuren naar eigen ontwerp aan de Springendallaan en op de Vrijmark. De overige velden zijn machinaal beplant.

  Floriade 2022

  Met het planten van bollen van tulpenkwekers uit de Flevopolder wil de gemeente Almere de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade 2022 ook in de woonwijken zichtbaar maken. In het voorjaar van 2018 komen alle tulpen tot bloei.

  ‘Almere in bloei’ is een initiatief van de gemeente Almere in samenwerking met onder meer de KAVB en tulpenkwekers uit de Flevopolder. Een ander onderdeel van ‘Almere in bloei’ is een bloemen- en bijenlint dwars door de gemeente. Doel is om een groene en gezonde stad te zijn.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties