Baksteenfabrikant Vandersanden verkozen tot Belgische ’Family Business of Excellence 2017’

  Vandersanden Group, het grootste baksteen producerende familiebedrijf in Europa, is woensdag 13 december verkozen tot Belgische ’Family Business of Excellence 2017’. Deze competitie is georganiseerd door EY in samenwerking met FBN Belgium en Guberna. De jury loofde Vandersanden Group onder meer voor haar voorbeeldfunctie in innovatie, haar duurzaamheidsbeleid en de gecontroleerde groei.

  Jean-Pierre Wuytack, CEO van Vandersanden Group, kreeg de Award overhandigd van juryvoorzitter Luc De Bruyckere. De Bruyckere: ’Vandersanden Group heeft een duidelijke en sterke visie waarbij alles gebouwd is op basis van een lange termijnvisie rond investeren in activiteiten met een hoge meerwaarde en rendabiliteit. Binnen de firma is er tevens een goed evenwicht tussen het familiaal en extern management. Tenslotte zien we bij Vandersanden een heel sterke focus op het ontwikkelen van de werknemers en hun welzijn. Zij zijn een uitstekend voorbeeld van wat we met deze award beogen”.

  Het internationale baksteenbedrijf, met hoofdzetel in Bilzen, maakt onder meer gevelstenen en kleiklinkers voor tuinen en straat. De groep heeft een geconsolideerde omzet van 170 miljoen euro. Dankzij een ’People, Planet & Profit’–beleid staan sinds 1925 duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid centraal bij het familiebedrijf.

  Straatsteen met afstandhouders

  500.000.000 stenen per jaar
  Vandersanden Group telt zeshonderd medewerkers in productielocaties en kantoren in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannie. Gezamenlijk produceren zij jaarlijks meer dan vijfhonderd miljoen stenen voor de Europese markt en ver daarbuiten.

  De award
  Een bekroning voor Belgische familiebedrijven die zich onderscheiden
  De ’Family Business Award of Excellence’ beloont familiebedrijven die uitblinken in deugdelijk bestuur in zowel de familie als in het bedrijf en in de interactie tussen de twee, in de visie en het behoud van de familiewaarden, in de overdracht van de ondernemerszin over de generaties heen, in communicatie en in maatschappelijk engagement.

   

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties