Bloemencorso Bollenstreek afgelast

  Het bestuur van Stichting Bloemencorso Bollenstreek heeft in samenspraak met de autoriteiten de knoop doorgehakt en besloten om het corso af te gelasten. Een beslissing die alle bestuursleden zeer aan het hart gaat, maar de gezondheid van het miljoenenpubliek en de vrijwilligers staat voorop.

  Stichting Bloemencorso Bollenstreek had nog even hoop dat het tij zou keren, het corso is over ruim een maand, maar concludeerde vanochtend dat het onverantwoord is de veiligheid van de bijna een miljoen bezoekers en die van alle betrokkenen onnodig in gevaar te brengen. Voorzitter Willem Heemskerk: „Natuurlijk doet dit ontzettend pijn, want jaarrond werken wij toe naar dit hoogtepunt. Het corso staat symbool voor het delen van de schoonheid, de kleurenpracht en de heerlijk geur van de Hollandse bollenvelden met de heel wereld. Wij zien en delen nu de zorg voor de Volksgezondheid.”

  Alles stond klaar

  De corsowagens staan klaar om gestoken te worden. Op de velden bloeien de benodigde hyacinten al bijna. Dit jaar zullen de wagens echter de gebruikelijke 42 kilometer van Noordwijk naar Haarlem niet afleggen. Heemskerk: „ Het is in deze nieuwe realiteit niet verantwoord om de ruim 1200 vrijwilligers die wij hebben aan de wagens te laten werken, of langs de weg hun werkzaamheden te doen.” Het corsothema 2020, de 73ste editie, gepland op 25 april, was Freedom.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties