Bostuin Andy Sturgeon wint op Chelsea Flower Show

  The M&G Garden is uitgeroepen tot beste showtuin op de Chelsea Flower Show in Londen. De tuin vol bosplanten is ontworpen door Andy Sturgeon en aangelegd door Crocus.

  De M&G Garden ontworpen door Andy Sturgeon. Foto: Neil Hepworth, RHS

  In de tuin heeft Sturgeon een boslandschap gemaakt met veel bladplanten. Grote houten zwartgeblakerde sculpturen – ontworpen door Johnny Woodford – vormen een contrast met de weelderige beplanting.

  Het is de negende tuin die Sturgeon voor de Chelsea Flower Show maakt. Twee keer eerder won hij de award voor beste showtuin, in 2010 en in 2016. Beide keren was de Daily Telegraph sponsor van de tuin. Dit jaar heeft hij samengewerkt met M&G, de hoofdsponsor van het Britse tuinevenement.

  Best Construction
  De prijs voor de beste aanleg – Best Construction Award – is gewonnen door Crocus. Echter niet voor de M&G Garden, maar voor The Resilience Garden, die het bedrijf ook heeft aangelegd. Deze tuin is ontworpen door Sarah Eberle:

  The Resilience Garden aangelegd door Crocus. Foto: RHS

  De Facebook-tuin Beyond The Screen van ontwerper Joe Perkins is uitgeroepen tot beste Space to Grow Garden. Het bedrijf The Outdoor Room heeft deze tuin aangelegd en kreeg daarvoor de Best Construction Award in de categorie Artisan/Space to Grow Garden. De Family Monsters Garden ontworpen door Alistair Bayford tot slot is de beste tuin van de kleine Artisan Gardens.

  26 tuinen
  Op de Chelsea Flower Show zijn in totaal 26 tuinen aangelegd: 11 showtuinen, 9 tuinen in de categorie Space to Grow en 6 kleine Artisan Gardens. Tot en met zaterdag 25 mei zijn de tuinen te zien in Londen.

   

   

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties