CNB krijgt predicaat Koninklijk

Bloembollenbemiddelingsbureau CNB mag zich sinds kort koninklijk noemen. Als voorschot op de officiële overhandiging van het predicaat – die op een later moment zal plaatsvinden – ontving CNB-directeur Leo van Leeuwen alvast een speciaal magazine ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de organisatie, uit handen van loco-burgemeester Kees van der Zwet van Lisse.

Tijdens de feestelijke bijeenkomst verrastte de wethouder de aanwezigen met de mededeling dat aan CNB het predicaat Koninklijk is toegekend. In een reactie liet directeur Van Leeuwen weten trots te zijn op alle medewerkers van toen en nu die hebben bijgedragen aan het in goede gezondheid bereiken van de honderdjarige leeftijd van CNB. „Het predicaat Koninklijk ervaren we als een kroon op ons werk en is een stimulans voor de toekomst.”

CNB-directeur Leo van Leeuwen (links) ontving op 11 januari een speciaal magazine ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de organisatie, uit handen van loco-burgemeester Kees van der Zwet van Lisse. Het was een voorschot op de officiële overhandiging van het predicaat Koninklijk dat op een later moment zal plaatsvinden. Foto: CNB

CNB, een afkorting die staat voor Coöperatieve Nederlandse Bloembollencentrale, ontstond in 1975 uit een fusie van de Coöperatieve Veilingvereeniging Hollands Bloembollen Genootschap (HBG) en de Bloembollenveilingsvereniging West Friesland. De HBG was in 1924 opgericht, de Bloembollenveilingsvereeniging West Friesland stamt van 1919.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties