Woensdag zeer zware windstoten verwacht bij westerstorm

  Het KNMI waarschuwt voor een westerstorm aan de kust komende woensdag. In de loop van de nacht zijn er zware windstoten mogelijk van 75-100 km/uur, tijdens buien zijn zeer zware windstoten mogelijk tot 110 km/uur.

  Overdag houdt de storm aan de kust tot in de tweede helft van de middag aan, verwacht het instituut. Ook dan zijn er zware windstoten van 75-100 km/uur, langs de kust mogelijk tot 110 km/uur. Pas tegen de avond neemt de wind af.

  Weeronline
  Volgens Weeronline.nl kan de wind aan de noordwestkust zelfs pieken van 120 km/u bereiken. Daar kan later in de ochtend en rond het middaguur tijdelijk windkracht 10 worden bereikt (zware storm). Vooral in de noordelijke helft van het land worden ook buien verwacht. Tijdens zwaardere buien kunnen de windstoten 10 km/u hoger uitvallen.

  De storm bereikt het hoogtepunt aan het begin van de middag. Daarna verplaatst het sterkste windveld zich naar het Waddengebied. De storm zal verdwijnen, maar het blijft erg onstuimig met een krachtige tot stormachtige wind en (zeer) zware windstoten van 80-110 km/uur. In het zuidoosten vallen de windstoten met 70-90 km/u minder zwaar uit. De middagtemperatuur ligt op 8-9 graden.

  Schade te verwachten
  Bij windkracht 9 is het de verwachting dat zware takken uitbreken, bij windkracht 10 zelfs dat bomen ontworteld raken. Uiteraard is dit ook afhankelijk van de stabiliteit van de bomen, de exacte windrichting, waterverzadiging van de bodem et cetera. Maar gezien de voorspellingen valt schade aan bomen zeker te verwachten.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties