Definitieve invulling Groene Inspiratiepark is bekend

  De definitieve invulling van Het Groene Inspiratiepark tijdens de Groene Sector Vakbeurs is bekend. Meer dan 20 bedrijven tonen hier hun primeurs en innovaties. Ook is er een onderwijsplein en een kennistheater.

  Het Groene Inspiratiepark beslaat een volledige beurshal van duizenden vierkante meters. Het initiatief is in drie jaar tijd uitgegroeid tot een belangrijke eye-catcher van de Groene Sector Vakbeurs. In het Groene Inspiratiepark kunnen bezoekers duurzame en inspirerende praktijkoplossingen zien, voelen en vooral ervaren.

  Initiatiefnemers

  Initiatiefnemers zijn Husqvarna, Innogreen, Van Vliet Kastanjehout, Espalier en Easyfairs Evenementenhal. Husqvarna presenteert meerdere primeurs op het gebied van robotmaaiers en accubladblazers. Ook is er aandacht voor het zogeheten Project Zero: de toekomstvisie voor een volledig autonoom station voor groenonderhoud. Innogreen laat op het inspiratiepark een val voor de taxuskever zien. Bovendien wordt de sedum-meststof met koolstof en gazonmix getoond.

  Inrichting

  De inrichting van het Groene Inspiratiepark wordt onder andere gedaan door Van Vliet Kastanjehout. Ze doen dit met duurzaam Europees hout, waaronder kastanje schapenhekken, nieuw hekwerk post&rail rond-door-rond en de innovatieve kastanje shutterschermen.

  Het Kennistheater in het inspiratiepark wordt eveneens voorzien van landschappelijk duurzaam meubilair gemaakt van Franse eiken en kastanje. Boomkwekerij Ebben kleedt het park aan met karakteristieke bomen die bijdragen aan sfeer, menselijke maat, groenbeleving, biodiversiteit en evenwicht in de bebouwde omgeving. Olaf Nijenkamp verzorgt de groene aankleding in het park, zoals alle planten en alles wat aangeplant is. Daarnaast verzorgt In-Lite Design de verlichting in Het Groene Inspiratiepark.

  Deelnemers

  Andere deelnemers aan het Groene Inspiratiepark zijn Creastone met het product Bol Water XL, Cruydt-Hoeck Wildebloemenzaden met inheemse wilde bloemenzaden en bloemweidemengels, Easigrass Nederland met het Easi-Base-Panel waar kunstgras direct op kan worden gelegd, en GreenMax presenteert de TreeParker, een functioneel boombunker systeem voor bomen in verharding.

  De overige deelnemers aan Het Groene Inspiratiepark zijn GTOP Trading dat zich focust op het assortiment voor stalen kantopsluitingen en verhoogde (plant)bakken. Heicom laat boomsubstraten zien, Marquette Groen brengt het Starix-systeem – een innovatieve stabiliteitsoplossing voor o.a. fietspaden, opritten en parkeerplaatsen – onder de aandacht, Van Blitterswijk Eco Mobiliteit toont een voertuig dat voorzien is van een kippende laadvloer voor toepassing in groenonderhoud en afvalinzameling, en VHG geeft tekst en uitleg over het concept De Levende Tuin.

  In en rond de stand van Weedheater Benelux wordt een serie onkruidbranders gepresenteerd, Wildkamp focust op beregening aangezien 2018 zeer droog verlopen is, en Wolterinck laat Terra-Fit zien, een innovatieve methode voor groeiplaatsverbetering, bodemverbetering, beluchting bij (stads-)bomen en bladluisbeheersing. Daarnaast presenteren ze een innovatie voor het behandelen van eikenbomen tegen de eikenprocessierups.

  Het onderwijsplein

  Inmiddels een vast onderdeel van het Groene Inspiratiepark is het onderwijsplein. Dit wordt ingevuld door Groeipunt, TerraNext en TRI Groei in Groen. Bezoekers kunnen hier terecht voor alle opleidingsvragen zoals in- en doorstroom van personeel en hoe ze hun bedrijf kunnen voorbereiden op de toekomst.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties