Tuin en Landschap nieuws LM-Trac op waterstof wint Groene Sector Innovatie Award

LM-Trac op waterstof wint Groene Sector Innovatie Award

0

Op de Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg heeft de LM-Trac 286 met brandstofcel, ingezonden door Jean Heybroek de eerste Innovatie Award gewonnen.

De jury was unaniem en ziet de werktuigdrager die op waterstof loopt als een doorbraak voor de sector, die een grote impact kan hebben op het werken in de openbare ruimte.

De LM-Trac is geleverd door Jean Heybroek en omgebouwd door Holthausen Clean Technology in opdracht van de Milieudienst Groningen. Groningen wil de binnenstad zoveel mogelijk vrijmaken van fossiele brandstoffen en het elektrificeren van werktuigdragers helpt daarbij.

Plaats 2: Husqvarna Automower
Op de tweede plaats eindigde de Automower 535 AWD van Husqvarna. Deze robotmaaier is geschikt voor ruw terrein en kan hellingen tot 70% aan. De ruwterrein automower beschikt over GPS navigatie en aansturing en monitoring op afstand.

Plaats 3: Lite-net
De derde plaats was voor Lite-net, een biologisch afbreekbaar net, dat om de kluit van bomen of heesters wordt geplaatst. Vanwege zijn hoge vochtopname neemt het net bij watergeven of bij regen, water op en geeft dit af wanneer de plant het nodig heeft.

 

Peter Bennink
Vakredacteur Peter Bennink werkt sinds 2008 bij Hortipoint. Hij is opgeleid tot vakbekwaam hovenier en schrijft onder meer over aanleg en onderhoud van particuliere tuinen en openbaar groen, gebouwgebonden groen, boomverzorging en sortiment.

Reageer op dit artikel

avatar