Een week lang Chelsea Flower Show, maar dan online

  Normaliter zou deze week in Londen de Chelsea Flower Show plaatsvinden. Vanwege de corona-maatregelen is de show verplaatst naar september. In plaats daarvan biedt de RHS online veel tuininspiratie.

  Algemeen directeur Sue Biggs en voorzitter Keith Weed openen de virtuele Chelsea Flower Show 2021.

  Zo zijn er reportages over tuinen van bekende ontwerpers te zien én vooruitblikken op de grote showtuinen die in september worden aangelegd. Sarah Eberle vertelt bijvoorbeeld over de tuin aan de hand van Psalm 23 die zij heeft gemaakt. Het landschap van Dartmoor waar zij is opgegroeid vormt haar inspiratiebron.

  Hugo Bugg en Charlotte Harris die samen de Harris Bugg Studio runnen, hebben een showtuin ontworpen voor hoofdsponsor M&G. In de tunnelkas van kweker Crocus, met wie zij voor de planten samenwerken, leggen zij uit hoe ze de verplaatsing van mei naar september ervaren. Waardoor ze nu gedwongen zijn met andere planten te werken.

  Veel groter bereik

  Vorig jaar trok de virtuele Chelsea Flower Show meer dan 2 miljoen bezoekers. Online weliswaar, maar in vergelijking met de 186.000 bezoekers die fysiek naar de show hadden kunnen komen, heeft de virtuele editie een veel groter bereik. Vanwege dit succes besloot de Royal Horticultural Society (RHS) nogmaals een virtuele editie te maken, nu de corona-maatregelen een fysieke editie in de weg staan.

  Van 21 t/m 26 september vindt de Chelsea Flower Show alsnog plaats in Londen. Een unicum, want de show heeft nog nooit in de herfst plaatsgevonden. Maar, zo redeneert de organisatie, het is een unieke kans om totaal andere beplantingen te laten zien in de showtuinen. Kaarten kunnen besteld worden via www.rhs.org.uk.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties