Hortipoint Eerste editie Garden Trials & Trade geslaagd

  Eerste editie Garden Trials & Trade geslaagd

  0

  De eerste editie van de driedaagse Garden Trials & Trade in Hazerswoude-dorp was succesvol volgens de 34 standhouders en de organisatie. Internationaal bezoek van vakgenoten en een noviteitenkeuring maakten dit ‘mini-Plantarium’ tot een geslaagd evenement.

  Opvallend op de beurs was het aantal bedrijven dat nieuw sortiment showde in Boskoop. Telers en licentiebedrijven uit binnen- en buitenland lieten hun noviteiten van vaste planten, bomen, grassen en struiken zien.

  De beurs trok in totaal zo’n 1.200 bezoekers; vakgenoten uit alle belangrijke Europese afzetlanden en bezoekers uit verre landen als USA, Canada, China,   Colombia, India, Zuid-Afrika en Israël. Veel buitenlandse bezoekers kwamen in groepen en gaven aan dat ze met de bus ook de Flower Trials in Nederland bezochten. „Het aantal bezoekers is meer dan wij in eerste instantie hadden verwacht”, zegt Janneke Sterrenburg van Forever & Ever. Boomkwekerij Roos: „We hebben zeer goed vakbezoek ontvangen en mooie orders geschreven. Volgend jaar nemen we vrijwel zeker weer deel.”

  Na evaluatie van deze eerste editie besluit de organisatie of er een vervolg komt. De datum is al bekend, 14 tot en met 16 juni 2019 (tijdens Flower Trials), net als de locatie: het Plantariumgebouw in Hazerswoude-Dorp. De nieuwe beurs is een initiatief van het Greenport Business Center (GBC) en de Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij, die ook organisator is van Plantarium.

  Hans Neefjes
  Hoofdredacteur Hans Neefjes is sinds december 1999 werkzaam bij het Vakblad voor de Bloemisterij.

  Reageer op dit artikel

  avatar