Eindhoven krijgt eerste Nederlandse ’bostoren’

  Dezelfde architect van de befaamde Bosco Verticale in Milaan heeft ook voor Eindhoven een groene woontoren ontworpen. Inclusief bomen en heesters van Van den Berk.

  Volgend jaar wordt in Eindhoven het eerste ‘Vertical Forest’ van Nederland gebouwd, zo meldt Van den Berk Boomkwekerijen. Afgelopen voorjaar zijn voor deze ’bostoren’ 136 bomen en heesters uitgezocht. Het gaat om een divers sortiment qua bladkleur, bladvorm en bloei.

  Doorgroeien in Air-Pot tot verplanten

  Van den Berk heeft de uitgezochte exemplaren gerooid en voorzien van een Air-Pot. Daarin groeien ze nog twee jaar door, totdat ze in de woontoren kunnen worden geplant: in speciale beplantingsbakken die een automatisch gestuurd irrigatiesysteem hebben.

  De ’bostoren’ is in opdracht van woningcoöperatie Sint-Trudo ontworpen door Stefano Boeri, in overleg met landschapsarchitect Laura Gatti en groenaannemer Dupré. Boeri heeft eerder Bosco Verticale ontworpen. De resultaten van deze groene woontoren in Milaan zijn ’zeer bemoedigend’, meldt Van den Berk, en bewoners zijn voornamelijk ’zeer positief’ erover.

  Foto’s: Van den Berk

   

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties