Fusieplannen voor drie leliebedrijven

  Paauw Lilies, Imanse Quality Lilies en Dutch Lilies, een samenwerking tussen broeier Imanse en bollenkwekerij Wagenaar Lelies, hebben 15 januari een intentieverklaring getekend voor een vergaande samenwerking op bijna 20 ha. Met het tekenen hiervan ligt een fusie in het verschiet, laten de bedrijven weten via social media.

   

  Medio 2020 hopen de drie bedrijven tot een definitieve fusie te komen. Volgens André Imanse is het een fusie vanuit kracht, want alle drie bedrijven zijn gezond. Samen verwachten ze klanten nog beter te kunnen bedienen via meer service, grotere partijen en een breder sortiment. Ook de prestaties op de diverse teeltlocaties kunnen verbeteren door de fusie.

  Elkaar aanvullen

  De eigenaren Wim-Jan Paauw, Andre Imanse en Klaas Wagenaar zeggen dat ze elkaar mooi aanvullen. Niet alleen qua personen maar ook in het assortiment. Bovendien kunnen ze door de geografische spreiding van hun bedrijven diverse veilinglocaties goed bedienen. Paauw Lilies (8,5 ha) is gevestigd in Rijnsburg, Imanse Lilies heeft kassen (8,5 ha) in Lisserbroek en Dutch Lilies broeit op 2,5 ha. lelies in Almere.

   

  Wim-Jan Paauw, Andre Imanse en Klaas Wagenaar tekenden 15 januarie een intentieovereenkomst die naar verwachting gaat leiden tot een fusie van hun bedrijven medio 2020

   

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties